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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  28/01/2021
Actualizado :  28/01/2021
Tipo de producción científica :  Cartillas
Autor :  INIA (INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA); PROGRAMA NACIONAL PRODUCCIÓN DE CARNE Y LANA
Afiliación :  PROGRAMA NACIONAL DE INVESTIGACIÓN PRODUCCIÓN DE CARNE Y LANA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Suplementación por auto suministro sobre campo natural. [folleto]
Fecha de publicación :  2017
Fuente / Imprenta :  Montevideo (UY): INIA, 2017.
Idioma :  Español
Palabras claves :  PRODUCCIÓN ANIMAL.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/14963/1/3-Folleto-Suplementacion-auto-suministro-sobre-CN.jpg
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO103373 - 1INIFL - DD

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  22/11/2016
Actualizado :  22/11/2016
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  A - 1
Autor :  COZZOLINO, D.; FASSIO, A.; RESTAINO, E.; FERNANDEZ, E.; LA MANNA, A.
Afiliación :  DANIEL COZZOLINO GÓMEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ALBERTO SANTIAGO FASSIO ARAUJO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ERNESTO ANGEL RESTAINO GALUP, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ENRIQUE GENARO FERNANDEZ RODRIGUEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ALEJANDRO FRANCISCO LA MANNA ALONSO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Verification of silage type using near-infrared spectroscopy combined with multivariate analysis.
Fecha de publicación :  2008
Fuente / Imprenta :  Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2008, v. 56, no.1, p.79-83.
DOI :  10.1021/jf072566d
Idioma :  Inglés
Notas :  Received 28 August 2007 // Date accepted 8 November 2007 // Published online 27 November 2007 // Published in print 1 January 2008.
Contenido :  ABSTRACT. The ability to authenticate the feed given to animals has become a major challenge in animal production, where the diet fed to the animal is one of the most important production factors affecting the composition of milk and meat from cattle, sheep, and goats. Hence, there is currently an increased consumer demand for information on herbivore production factors and particularly the animal diet. The aim of this study was to evaluate the reliability and accuracy of near-infrared (NIR) reflectance spectroscopy as a tool to verify and authenticate the type of silage used as fed for ruminants. Grain silage (GrS, n ) 94), grass and legume silage (GLegS, n ) 121), and sunflower silage (SunS, n ) 50) samples were collected from commercial farms and analyzed in the visible and NIR regions (400-2500 nm) in a monochromator instrument in reflectance. Principal component analysis (PCA), partial least-squares discriminant analysis (PLS1-DA), and linear discriminant analysis (LDA) models ere used as methods to verify the different silage types. The classification models based on the NIR data correctly classified more than 90% of the silage samples according to their type. The results from this study showed that NIR spectra combined with multivariate analysis could be used as a tool to objectively authenticate silage samples used as a feed for ruminants. © 2008 American Chemical Society
Palabras claves :  IDENTIFICATION; LINEAR DISCRIMINANT ANALYSIS; NEAR-INFRARED SPECTROSCOPY; PARTIAL LEAST-SQUARES DISCRIMINANT ANALYSIS; PRINCIPAL COMPONENT ANALYSIS; SILAGE.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB101239 - 1PXIAP - DDPP/JR.AGR.FOOD CHEM./
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